Over Job-art

Je bent op zoek naar werk of opleiding, maar door je psychische kwetsbaarheid verloopt je zoektocht moeizaam. Toch ben je zover in je herstelproces dat je op korte termijn actieve stappen naar tewerkstelling kan zetten. Een begeleiding bij Job-art kan je hierin verder helpen. Job-art is een initiatief vanuit het Reling netwerk, waarbij de focus ligt op de re-integratie van kansengroepen op de arbeidsmarkt. Samen met jou proberen we een realistisch zicht te krijgen op onder andere je vaardigheden,  competenties en interesses.

Vervolgens gaan we aan de hand van één van de volgende modules verder om zo een traject te creëren afgestemd op jouw vraag.

IPS = individuele plaatsing en steun

Een traject op maat waarbij we samen zoeken naar een realistische en gepaste tewerkstelling. “Hoe maak ik een goede CV”, “hoe stel ik me voor aan een werkgever”, “wat zeg ik over mijn periode van inactiviteit”, … zijn vragen die hierbij worden beantwoord. Omdat er vaak sprake is van een periode van inactiviteit,  wordt er tijdens de begeleiding vaak gekozen om te werken via een stage. Zo krijg je de kans om geleidelijk aan te wennen aan de werkvloer,  het werkritme en kan je kijken of er een goede match is tussen jou en het bedrijf. Ook indien je aan het werk bent blijven we je gedurende drie maanden opvolgen. Zo zorgen we er voor dat er een stabiele tewerkstelling gerealiseerd wordt.

Job-radar

Een activerings- en oriënteringsmodule die vanuit een groepsgebeuren start en gericht is op het zetten van stappen naar werk. Deze groepsmodule neemt ongeveer 16 weken in beslag. Gedurende de eerste 8 weken ligt de focus op opleiding. Hierbij worden thema’s als communicatie, assertiviteit, oriëntatie op de arbeidsmarkt en sollicitatievaardigheden besproken. Tijdens de laatste 8 weken vindt er een werkervaringsstage plaats waarbij je de kans krijgt om een nieuwe, relevante werkervaring op te doen.

DCM

Indien je tijdens je tewerkstelling, omwille van je psychische kwetsbaarheid, problemen ondervindt kom je in aanmerking voor  Disability Case Management. Samen met jou en je werkgever wordt er gezocht naar haalbare oplossingen zodat het evenwicht tussen draagkracht en draaglast behouden blijft en je je werk op een goede manier kan verder zetten.

 

Projecten met de financiŽle steun van het Europees Sociaal Fonds 

Job-radar XL

Een oriënterend en activerend traject voor mensen met een psychische en/of maatschappelijke kwetsbaarheid die stappen willen zetten naar betaald werk. Er wordt gewerkt rond sociale vaardigheden, arbeidsattituden,  communicatie, zelfvertrouwen op de werkvloer en sollicitatievaardigheden. Dit gebeurt steeds op jouw maat, via individuele gesprekken en eventueel ook via een module in groep (Job-radar). Je krijgt een beter zicht op je mogelijkheden binnen een realistisch jobdoelwit d.m.v. een stage in een bedrijf. Het einddoel is dat je concrete stappen zet naar een betaalde job of een opleiding aanvat die jou meer kansen biedt op de arbeidsmarkt. Als dit niet haalbaar blijk te zijn, zoeken we samen naar een andere aangepaste begeleiding.

Doorstroom maatwerk 
 
Project voor doelgroepwerknemers in de sociale economie die willen doorstromen naar een tewerkstelling in het normaal economisch circuit. In elk doorstroomtraject krijg je individuele ondersteuning van een doorstroomcoach in 4 opeenvolgende fases: voortraject, jobmatching, stage en nazorg. 
 
Trajecten naar tewerkstelling voor jongeren uit Leren & werken of Duaal leren
 
Aanloopfase • focus Vorming en Werkervaring: Vorming, coaching en/of proeven van een (eerste) werkervaring via een stage, met het doel je arbeidsattitudes en competenties te versterken. Het einddoel is dat je kan doorstromen naar een betaalde tewerkstelling via een Overeenkomst alternerende opleiding (OAO).

IBAL • intensieve begeleiding alternerend leren: Als je klaar bent om de stap naar werk te zetten, kan je hierin worden begeleid door een jobcoach van vzw Job-art. 

  • Ben je op zoek naar werk in het kader van je deeltijdse of duale opleiding, dan biedt Job-art je sollicitatietraining en bemiddeling naar een passende leerwerkplek. Het einddoel is dat je kan doorstromen naar een betaalde tewerkstelling via een Overeenkomst alternerende opleiding (OAO).
  • Bij de start van je tewerkstelling, krijg je individuele begeleiding en coaching op en/of naast de werkvloer opdat je je vlot kan inwerken en moeilijkheden kunnen worden voorkomen of verholpen. Het einddoel is op die manier binnen een duurzame tewerkstelling verder te blijven groeien in je arbeidsattitudes en beroepsgerichte competenties.

Wens je je aan te melden? 

Alvorens we van start gaan met een traject, vindt er een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek proberen we zicht te krijgen op je hulpvraag en krijg je meer informatie omtrent onze werking. Mogelijks geven we je vanuit dat gesprek ook al bepaalde adviezen of kunnen we je doorverwijzen naar de meest geschikte partner (indien de vraag niet past bij onze werking). Wordt beslist dat de vraag past binnen Job-art dan wordt er een kosteloos arbeidstraject opgestart.

Vul het aanvraagformulier in en verstuur het naar jobart@reling.be. De arbeidscoach uit jouw regio neemt vervolgens contact op met jou.
 

Werkingsgebieden 

Reling Noord-Limburg
Hamont-Achel, Pelt, Lommel, Bocholt, Peer, Hechtel-Eksel

Peltanusstraat 7-9, 3900 Pelt
0474 / 88 44 73 (Greet)
0472 / 22 14 85 (Ilse)

Reling West
Leopoldsburg, Ham, Beringen, Tessenderlo, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Lummen, Halen

Harmoniestraat 9 • 3580 Beringen
0476 / 66 11 80 (Hanne)

Reling Herkenrode
Zonhoven, Hasselt, Herk-de-Stad, Alken, Diepenbeek

A. Rodenbachstraat 20/1 • 3500 Hasselt
0476 / 66 11 80 (Hanne)
0474 / 88 44 73 (Greet)

Reling Haspengouw
Nieuwerkerken, Wellen, Kortessem, Borgloon, Sint-Truiden, Heers, Gingelom

Schurhoven 125 • 3800 Sint-Truiden
011 / 12 30 02
0477 / 88 16 70 (Hilde)
0474 / 88 44 61 (Karin)
0473 / 82 23 68 (Natasha)

Werkwinkel
Sint-Truiden
Woensdag: 9.00-12.00
011/48 06 71

Download onze folders 

Job-art op facebook

like us on facebook

Wij zijn te vinden op Facebook onder de naam “job-art”. https://www.facebook.com/Jobartvzw/