Over Job-art

Je bent op zoek naar werk of opleiding, maar door je psychische kwetsbaarheid verloopt je zoektocht moeizaam. Toch ben je zover in je herstelproces dat je op korte termijn actieve stappen naar tewerkstelling kan zetten. Een begeleiding bij Job-art kan je hierin verder helpen. Job-art is een initiatief vanuit het Reling netwerk, waarbij de focus ligt op de re-integratie van kansengroepen op de arbeidsmarkt. Samen met jou proberen we een realistisch zicht te krijgen op onder andere je vaardigheden,  competenties en interesses.

Vervolgens gaan we aan de hand van één van de volgende modules verder om zo een traject te creëren afgestemd op jouw vraag.

IPS = individuele plaatsing en steun

Een traject op maat waarbij we samen zoeken naar een realistische en gepaste tewerkstelling. “Hoe maak ik een goede CV”, “hoe stel ik me voor aan een werkgever”, “wat zeg ik over mijn periode van inactiviteit”, … zijn vragen die hierbij worden beantwoord. Omdat er vaak sprake is van een periode van inactiviteit,  wordt er tijdens de begeleiding vaak gekozen om te werken via een stage. Zo krijg je de kans om geleidelijk aan te wennen aan de werkvloer,  het werkritme en kan je kijken of er een goede match is tussen jou en het bedrijf. Ook indien je aan het werk bent blijven we je gedurende drie maanden opvolgen. Zo zorgen we er voor dat er een stabiele tewerkstelling gerealiseerd wordt.

Job-radar

Een activerings- en oriënteringsmodule die vanuit een groepsgebeuren start en gericht is op het zetten van stappen naar werk. Deze groepsmodule neemt ongeveer 16 weken in beslag. Gedurende de eerste 8 weken ligt de focus op opleiding. Hierbij worden thema’s als communicatie, assertiviteit, oriëntatie op de arbeidsmarkt en sollicitatievaardigheden besproken. Tijdens de laatste 8 weken vindt er een werkervaringsstage plaats waarbij je de kans krijgt om een nieuwe, relevante werkervaring op te doen.

ESF-Project 'Job-radar' in samenwerking met OCMW Sint-Truiden.

Met de steun van ESF en OCMW Sint-Truiden organiseert Job-art in 2018 en 2019 bijkomende modules Job-radar voor leefloongerechtigden in Sint-Truiden. Doel van het project is activering, oriëntering en competentieversterking met het oog op werk.

DCM

Indien je tijdens je tewerkstelling, omwille van je psychische kwetsbaarheid, problemen ondervindt kom je in aanmerking voor  Disability Case Management. Samen met jou en je werkgever wordt er gezocht naar haalbare oplossingen zodat het evenwicht tussen draagkracht en draaglast behouden blijft en je je werk op een goede manier kan verder zetten.

Wens je je aan te melden? 

Alvorens we van start gaan met een traject, vindt er een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek proberen we zicht te krijgen op je hulpvraag en krijg je meer informatie omtrent onze werking. Mogelijks geven we je vanuit dat gesprek ook al bepaalde adviezen of kunnen we je doorverwijzen naar de meest geschikte partner (indien de vraag niet past bij onze werking). Wordt beslist dat de vraag past binnen Job-art dan wordt er een kosteloos arbeidstraject opgestart.

Vul het aanvraagformulier in en verstuur het naar jobart@reling.be. De arbeidscoach uit jouw regio neemt vervolgens contact op met jou.
 

Werkingsgebieden 

Reling Noord

Hamont-Achel, Neerpelt, Lommel, Overpelt, Bocholt, Peer,   Hechtel-Eksel

Adres: Kliniekstraat 2 • 3920 Lommel

Reling West

Leopoldsburg, Ham, Beringen, Tessenderlo,  Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren

Adres: Eeuwfeestplein 33 - 3582 Beringen

Reling Midden

Lummen, Zonhoven, Hasselt

Adres: A. Rodenbachstraat 29/7 • 3500 Hasselt

Reling Zuid

Halen, Herk-de-Stad, Nieuwerkerken, Alken, Wellen, Borgloon, Sint-Truiden, Heers, Gingelom

Adres: Halmaalweg 21/202 • 3800 Sint-Truiden

Werkwinkel

St-Truiden
Woensdag: 9.00-12.00
011/48 03 71

Download onze folders